Ana içeriğe atla

OSİRİS'İN OĞLU: MUSA #1

OSİRİS'İN OĞLU: MUSA #1

Osiris Amcamız Kimdir?


Aslında Yunan Mitolojisindeki gibi Mısır Mitolojisinde de insan şeklinde pek çok Tanrı tasvir edilmiş ve anlatılmış. Bunlardan biri olan Osiris zamanında yer yüzünde yaşamış yer altı ve ölüm Tanrısı olduğu anlatılıyor. Osiris, Nut ve Geb'in oğludur. Sethİsis,Thot ve Nephtyhs'in ise kardeşidir. Osiris o ünlü ölüler kitabının da sahibidir. Ve sosyal medyadan da hatırlayacağınız  helikopterlere benzeyem hiyeroglifler onun mabedinde bulunur.

Sonu : Aşk-ı Memnu Yayımlanmayan Bölüm


Şimdi bu Osiris denen abimiz kendi kardeşi olan İsis ile evli. Ve bir gün Mısır'a medeniyet getirmek için yola çıkarken yönetimi erkek kardeşi Seth'e değil de karısı ve kardeşi olan İsis'e bırakması kardeşi Seth'in ondan iyice nefret etmesine neden olmuş. Osiris dönünce Seth bir uyku sandığı yaptırmış ve Osiris'in buna yatmasını sağlamak için ondan başka birisinin sandığa sığmasını engellemek için büyü yapmış. Seth bütün kardeşlerini bir ziyafete davet etmiş. Ardından bu uyku sandığına kim sığarsa bu onun hediyesi olacak demiş. Yatmayı deneyen kimse büyüden dolayı sığamamış. Sıra Osiris'e gelince eşi İsis onu uyarmış. Ama dinlememiş. Osiris sandığa sığınca kardeşi Seth kapağı üzerine kapatıp çivilemiş. Ve sandığın üzerine kurşun döktürmüş. Kurşun döküldükten sonra sandığı Nil nehrine atmış. Nil'de bir süre sürüklendikten sonra karaya vuran sandığı bir ağaç korumak için gövdesinin içine sarmış. Bunun öğrenen bölgenin kralı ağacı kestirip sandığı sarayını taşıtmış. Sandığı arayan İsis onu kralın aldığını öğrenince ondan istemiş. Kral da sandığı ona vermiş. Fakat Osiris'in sandığının bulunduğunu öğrenen Seth Osiris'in cesedini 16 parçaya ayırıp ülkenin farklı yerlerine gönderir. Bu yüzden günümüzde Osiris için Mısır'ın çoğu yerinde tapınak vardır. Ayrıca İsis bu arada hamiledir. İsis Osiris'in parçalarını ısrarla toplamaya başlar ve bir parça hariç hepsini bulur. Bulamadığı tek parça ise Osiris'in penisidir.

Dinden Çıkaran Üçlü: Akıl, Bilim, Mantık

İşte bu hiyerogliflerden bahsediyordum. Hazır konu açılmışken bu uçan araçlar nereden çıkmış da çizilmiş size hemen açıklayayım. Gönül isterdi ki uzaylılar falan filan diyip esrarengiz boyut katayım. Ama malesef gayet gerçekçi ve hiç de heyecanlı olmayan bir nedeni var bu uçan araç çizimlerinin. Evet bu araç benzeri şeyler aslında yanlış yazılmış bölümleri düzeltmeye çalışırken olmuş. Nasıl mı? Onu da anlatayım şimdi taşa yazı yazarken silgi görevini gören herhangi birşey olmadığı için hatalı yerlerin kazınması gerekiyordu. Kazınma işlemi taşı eskisi kadar düzgün olmaktan çıkardığı için üstüne yazılan yeni işaretler böyle garip şeylerin ortaya çıkmasına neden olmuştu.


Osiris'in Veliahtı : Musa!

Musa peygamber aslında firavunun soyundan olduğu söylenir ama değildir. Firavunun kızı onu Nil'de bir sandığın içerisinde bulmuştur.
Firavun'un kızı çocuğu evlat edindi. "Onu sudan çıkardım" diyerek adını MUSA koydu." (Tevrat; Çıkış, 2/10)
 Asıl adı ise Hozarsif'dir. Bütün devletlerde olduğu gibi yöneticinin kanından olan her çocuk özel eğitimlerden geçerler. Hozarsif de bu eğitimlerden geçti. Eski Mısır'da bu eğitimleri "İsis İnisiyasyonu" deniyordu. Ve bu inanılmaz zorlu eğitimi tamamlayan nadir kişiler "Osiris Rahibi" ünvanını kazanıyorlardı. Ve Hozarsif bu eğitimi sonuna kadar tamamlamış nadir kişilerdendi. Bu eğitimlerin içeriğin gizli öğretilerlerin tamamıyla ilgiliydi. Hozarsif tapınakta "Kutsal Yazı Katipliği" görevine getirildi. Ve bu görev ona bütün gizli belgeleri okuma fırsatı vermişti. Gosen Vadisi'nden geçerken orada çalıştırılan ve haksızlığa uğratılan İbranileri gördü. Ve bir Mısırlı askerin bir İbrani'yi dövdüğünü görünce kendine hakim olamayıp o askeri öldürdü. Bu olaydan sonra Hozarsif "Rahipler Kurulu"nun karşısına çıkarılacağını bildiği için ve firavunu onu rakip olarak görmesinin bu olay sırasında onun idam edilmesine neden olabileceğinden dolayı Mısır'dan kaçtı. Kendisine bir mabed aramaya başladı. Bu sırada kendisi için uygun olan "Midyan Mabedi"ni buldu. Midyan mabedi bir "elohim" tapınağıydı ve Mısır'a bağlı değildi. Hozarsif burada kaldığı süre boyunca çobanlık yaptı. 

Yazının buraya kadar olan kısmı Musa peygamber ve aldığı eğitimin temeliyle ilgiliydi. İkinci yazıda ise nasıl peygamber olduğunu anlatacağım...

İnstagram adresimi takip edebilirsiniz : www.instagram.com/yessglory/

Yorumlar

Yorum Gönder