Ana içeriğe atla

KATANA #2 | YALNIZ YENGEÇ

KATANA #2 | Yalnız Yengeç



İnsan ömrünün eski zamanlara göre uzadığı söyleniyor. Yıl olarak öyle olabilir. Sonuçta bilim insanların çoğu hastalıktan dolayı erken ölmeye neden olan hastalıkları engellemeye başladı. Fakat benim şöyle bir düşüncem var bu konuda. Ömrümüz daha uzun fakat daha az yaşıyoruz. Bu nasıl olabilir ki diye düşünebilirsin ama durum gayet basit. Yeni toplum dizaynımızda hayatlarımızı çok hızlı yaşıyor ve bu hızdan dolayı ne yaşadığımızın farkına varamıyoruz.Acımızın ve mutluluğumuzun da farkında değiliz. Artık herhangi bir acımızı inziva esnasında aşmıyor, aktif ve hızlı hayatımızın içinde unutuyoruz. Acıların aşılması kendimiz için gerçekten önemlidir. Çünkü tadını çıkaramadan hayatın içinde unutup gittiğiniz acılarınız muhakkak tekrardan karşınıza çıkacaktır. Bu karşılaşma gerçekleştiğinde o acıyı daha önce yenemediysek o zaman daha da fazla zorlaşır hayatımız. Burada acıdan kastım her hangi bir acı.

  Bu hızlı hayat bize istediğimiz yalnızlık sürecini vermiyor. Yeni yaşam şeklimiz içinde ise hayatımıza bir sürü farklı insan giriyor. Pek çoğundan da haz etmiyoruz. Çünkü gerekli yerde KATANA olamıyoruz. Katana olabilmek için ise bu yaşam içinde molaya ihtiyacımız var. Yaşadıklarımızı düşünmek, acılarımızı yenmek ve yeni bir biz yaratabilmek için! Yalnızlık modern insanın korktuğu birşey evet kabul ediyorum. Ama siz sizin için hayatınızda birşeylerden feda edemeyen insanları hayatınızda tutmaya devam ederseniz, sonunda çok büyük bir acıyla karşılaşırsınız. Merak etmeyin katana kestiği yeri acıtmaz! Sizi düşünmeyenler için bu yazıdan sonra tek bir dakika bile harcamayın. Yüzlerce fedakârlık yapmış olabilirsiniz onlar için. Fakat bu sizin içinde yapılmıyorsa, bu durum sadece bilimin sizin uzattığı ömrünüzü boşa harcamak olacak. Yavaş yaşamak lazım belli yerlerde.
  Fedakârlık zaten karşılıksız olur diye sesinin yükseldiğini duyar gibiyim. Bu böyle değil! Çünkü karşılık beklemezseniz iyilik yaparsınız. Ama karşılık beklediğimiz için bunun adı fedakârlıktır.

  Yalnızlıktan neden korkmamalıyız? Bunu bir düşünelim. Çünkü ben yazılarımı yazarken düşünüyorum.
Yalnızlık bence hayatlarımızı tekrardan yoluna koyabilmek için biraz düşünme zamanıdır. Yeni bir sen için önce yalnız bir sen lâzım. Korkma herkesin ışıklar peşinde koşarak aradığı huzuru sen bir karanlığın içinde olduğunu anlayanlardan olacaksın. Çünkü şunu iyi biliyorsun; beraber gülsenizde yalnız ağlıyorsun. Hepimizi yalnız kalmanın korkutmasının sebebi cesaretimize iradesizliğimizin attığı tokat. Sana bu yalnızlık ve kendini yenilemek ile ilgili kısa birşeyler anlatmak istiyorum izninle.
Yengeçler ömürlerinin belli bir dönemlerinde kendi kabuklarına sığamaz olurlar ve bu onlara inanılmaz acı verir. Maalesef ki yengecin bir antidepresanı ve psikayatri doktoru yok(!) Yengeçlerin önünde iki seçim şansı vardır: Ya acı çekmeye devam edecek ya da bir kayanın altında yalnızlığa çekilip bütün kabuğunu söküp yeni kabuğun oluşmasını bekleyecek. Yengeçler ikincisini seçer. Ama biz seçemiyoruz bazen. Diğerinin acısından korktuğumuz için ilkininn acısına uzun süre dayanmaya çalışıyoruz. Bu yazıyı okuyan her kimsen daha güçlü olabilmek için yalnızlıktan asla korkma.

Açık sözlü olmak iyidir iyi, en kötü ihtimalle sonradan kaybedeceklerini en başta kaybedersin. -Mark Twain

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

DİJİTAL İYİLİK NASIL YAPILIR?

DİJİTAL İYİLİK NASIL YAPILIR?   Evet sayın okuyucularım. Yazının başlığına bakarak Dan Brown 'un " Dijital Kale "sinden esinlendiğimi zannedebilirsiniz. Fakat alakası yok!   Diyorsunuz ki " özgürcüm hep iyilikten bahsediyorsun peki nasıl kolay iyilik yapabiliriz? ". İşte bu yazımda size dijital dünyada yani internetten de iyiliğin mümkün olduğunu anlatacağım...    Evet biliyorum blogumuzun konuları biraz değişik ve sönük olabilir ama hem özgün içerik hemde sizi düşündürücü içerikler yazmaya çalışıyorum. Lütfen sizde bize yorum yaparak destek olursanız çok memnun olurum.    Dünya yanıyor! Her yerde yıkım, cehalet ve katliam var. Sanmayın sadece bu yüzyılda oluyor bunlar. Bu durum insan var olduğundan beri dünya üzerinde var. Fakat sadece bazı dönemlerde bu durum dizginlenmiş veya azaltılabilmiş. Bu dönemlerin ortak noktaları ise  Adalet Ahlak İyilik genel olarak bu 3 maddede birleşiyor. Ben genelde ahlaktan ve iyilikten çok bahsediyorum.

İKNA TEKNİKLERİ #2 | GÜVEN SAĞLAMA

İKNA TEKNİKLERİ #2 | GÜVEN SAĞLAMA   İkna teknikleri #1 yazısını yazdığımdan beri ikinci yazıyı isteyen çok oldu. Ben de sizin için yazıyı hazırladım. Sizin için teknikleri kısaca yazacağım. Kusurları İtiraf Zayıflıklarımızı karşı tarafa itiraf etmek karşı tarafta size karşı güven oluşturur bu teknik ilk filozoflardan beri uygulanmaktadır. Özellikle günümüzde insanların birbirlerine güvenleri kalmamışken bu hareket size karşı büyük bir avantaj sağlayacaktır. Paylaşma Potansiyel sorunlarından birinin çözümüne yardımcı olarak hedefinize duyduğunuz güveni gösterin. Bu onun sizinle beraber başka unsurlara karşı savaşmasını sağlar. Ortak Düşman Hiçbirşey, insanları ortak bir düşman kadar birbirine bağlayamaz. O yüzden ortak bir düşman bulun. Ve artık ona karşı omuz omuza savaşın! Saygı Hedefinize saygı duyun ve onu sıkıca anlamaya çalışın. Onu izlerken övülecek davranışlarını tespit edin. Ve onu küçük küçük övün bu övme büyük mesafeler atlamanıza yardımcı olac

BİR İNSANI NASIL TANIRIZ?

BİR İNSANI NASIL TANIRIZ?   Bu yazı da " bir insanı nasıl tanırız? " sorusunu siyasetçiler ve liderler üzerinden kısa bir yazıda cevaplamaya çalışacağım. Bu yazı basit ve kısa şekilde temel beden dili bilgileri üzerine olacaktır. Diğer devam yazılarımız da ise bu konuları derinlemesine inceleyeceğiz ve sizi sosyal hayatınızda insanları rahatça tanıyan, size karşı kötü amaçları bulunan insanları tespit etmek konusunda başarılı bir birey haline getireceğim.    İnsanlara sanırım iyilik yapabileceğim konulardan biri insanları nasıl tanırız sorusuna kişisel deneyimlerimle en doğru şekilde anlatmaya çalışmak olacaktır. Beden dili üzerine sanırım yaklaşık 5 yıldır yerli ve yabancı içerikleri okuyup insanlar üzerinde test ediyorum. Geçerli teknikleri not edip kendimi o yöntemlerle tekrar yaparak güçlendiriyorum. Eğer bir insana karşı ilk 10 saniyede psikolojik üstünlük elde ederseniz o kişi inançlarına zıt bir konuya bile iknâ edebilirsiniz. Bu yazının ikincisinde bir ins