Ana içeriğe atla

İSLAM DÜNYASININ MASONLARI #1

İSLAM DÜNYASININ MASONLARI  #1


İslam Masonları Bölüm #1

  Başlıktan pek birşey anlamamış olabilirsiniz ama kendinizi bana bırakın. Hepsini tek tek anlatacağım sizlere.

  Aslında bu dinin kurucusu Ali Mehmed Bab'dır. Fakat Bahailer Bahaullah'ın kurucu olduğunu kabul ederler. Buyrun link. Madem öyle kabul ediyorlar Bahaullah yani asıl adıyla Mirza Hüseyin Ali kimdir? Diyerek girişimizi yapalım.

Bahaullah Kimdir?

Kendisi Tahran'da doğmuş, sürgünde bulunduğu Âkka'da ölmüştür. Aslen Türk'tür ve Kaçarlar boyuna mensuptur.

Bahaullah, önce Ali Mehmed Bab'ın düşüncelerini benimsemiş fakat sonra fikirlerinde değişimler ve iyileştirmelere gitmiştir. 

Kendisi özel eğitim görmüş, ve sözde kendi kendini yetiştirdiği söyleniyor. Benim bu adamın tebrik edeceğim tarafı yönü ise dünya üzerinde ki tüm dinleri araştırmaya çıkmış. Musevilik, Hristiyanlık, Müslümanlık, Zerdüştlük, eki Çin Dinlerini de araştırmıştır. Ama en yoğun araştırmasını Zerdüştlük üzerine yapmıştır.

   İran'da ayaklanmalara katıldıktan sonra Şeyh seçiliyor ve kalede kaldığı sürece boyunca kendisinin yeni ve eski dinler hakkındaki bilgisine dayanarak tüm dinleri uzlaştırma düşüncesine veriyor(Ayrıca Osmanlı'da kendisini Edirne'ye sürmüştür ordan da Âkka'ya). Ona göre dinin temeli insanların yaşadıklarıdır ve tüm dinler aynı temelden gelir. Dini uzun süreli yaşatacak şeyin ise modern şartlara karşı çıkmaması ve uyum sağlaması olduğunu düşünüyor. Bu düşünceyle başlarda yalnız olsa da şu anda dünya üzerinde 5 milyon Bahai olduğunu biliniyor. Ayrıca dünyanın büyük şehirlerinde ibadet haneleri var.
 Solda gördüğünüz tapınağın adı "Lotus Tapınağı" ve Yeni Delhi/Hindistan'da bulunmakta.







Sağda bulunan tapınak ise Frankurt'ta bulunan bir Bahai tapınağı.





Son olarak da bu resim Şili'de bir Bahai tapınağı.

Bunlar tapınaklarından sadece bazıları ve çok gösterişli oldukları görülüyor. Fakat Bahailer aslında aşırı zenginlik ve aşırı yoksulluğa karşıdırlar. Böyle gösterişli tapınaklara para harcıyorlar demek ki!

   Şimdi konumuza devam edecek olursak. Bu dinin bu kadar çok yayılmış olmasında ki temel nedenleri ise hemen sıralayayım size:
  • Dinlerin temeli aynıdır
  • Irkların hepsi eşittir
  • Cinsiyet eşitliği
  • Hoşgörü
  • Teknolojiye olan açıklık
  • Kolay İbadet
Günde 3 kere ibadet yaparlar ve ibadet öncesi abdest benzeri yıkanırlar. Temel yasaları "Kitab-ı Akdes" isimli kitapta yazılıdır.

   Bahailer nerde hac yaparlar derseniz de hemen Anadolu Ajansı'nın bir videosunu bırakıyorum size.


    Unutmadan söyliyeyim ki Âkka, İsrail'dedir. Bu kişi Birinci Dünya Savaşı'nda çok garip işler yapmış biridir. Bunlara daha sonra başka bir yazıda değineceğim...

   Sizlerin aklınızda sanırım birşey belirdi. O da bu dinin İslam ile olan benzerliğinin çok fazla olmasıdır. Aslında Bahai bir tanıdığım var ve bana şöyle birşey demişti. Bahaullah önce Müslümanmış(ki başlarda Bahailik sadece bir İslam mezhebiydi) fakat sonraları kendisini peygamber ilan etmiş. Son peygamberin Hz.Muhammed olduğunu her Müslüman'ın bildiği gibi bu adama da sormuşlar. Son peygamberden sonra nasıl peygamber gelir diye. Fakat kendisi dinler tarihini bildiği için İslam'daki Resul ve Nebi peygamber kavramını kullanarak yani kitap gönderilen son peygamberin Hz.Muhammed olduğunu fakat kendisinden sonra gelen peygamber geleceğini belirterek bir açıklama yapmış.

   
Bahaullah öldükten sonra yerine oğlu, oğlu öldükten sonra ise yerine ise torunu Şevki Efendi geçmiş. Şevki Efendi 1957 yılında Londra'da öldükten sonra ise Bahailer bin yıl içerisinde kendilerine peygamber gönderileceğini düşünmeye başlamışlar.

   Son ilgi çekici not olarak ise; ABD Beyrut Konsolosu onları 'İslam Dünyası'nın Masonları" olarak tanımlamışlar.

Yazarın Notu: Bu yazı başlangıç için dağınık olması gerekiyordu çünkü burada diğer bölümler için amme hizmeti olarak genel bilgiler verdim ki bu konu hakkında yazacağım diğer yazıları kolaylıkla anlayın.


Yorumlar

Yorum Gönder