Ana içeriğe atla

YALANI ANLAMAK İÇİN 3 MADDE

YALANI ANLAMAK İÇİN 3 MADDE


 Muhtemelen buraya geldiyseniz hayatınızdaki bir kişiden şüphelenmiş ve gerçeğin peşine düşerek blogumuza geldiniz. Evet bu yazımda size basit ve kolay bir şekilde "yalanı nasıl anlarız?","yalanı ortaya çıkarmak" gibi soruların cevabını vereceğim. Bunu başlıklara bölerek daha anlaşılır bir şekilde yapacağım.

Konuşma


  Yalan atan bir insan eğer yalanının ortaya çıkacağını biliyorsa ve buna hazırlık yapmışsa aklında kurduğu ve çalıştığı senaryoyu size takır takır hiçbir problem yokmuş gibi anlatacaktır. Yada aniden yalan atma ihtiyacı duymuş biri nispeten size takılarak konuşacaktır. Fakat size burada anltacağım yöntem iki türlü yalan konuşmayı da kolayca çözecek bir tekniktir.

   Yalan atan bir kişinin konuşmasını dikkatlice dinleyin. Özellikle yalanının anlatırken kurduğu senaryonun olay örgüsünü mutlaka aklınızın bir köşesine yazın. Çünkü yalan atan insanlar bu senaryoyu sadece tek seferlik kurarlar, uzun vadeli yalan senaryosu kuran insan çok nadirdir. Eğer yalan o an oluşmuşsa bu zaten kolay bir bulmaca olacaktır. Yapmanız gereken size karşı yalan attığını düşündüğünüz bir insanın size anlattığı senaryoyu ters olay örgüsüyle tekrar anlatmasını isteyin. Eğer bunu yaparken 6-7 saniyelik takılmalar yaşarsa bu yalan attığın bariz bir kanıtıdır. Unutmayın ben sadece tecrübe ettiğim şeyleri yazarım!

Gözler


   Sürekli söylenen bir şey vardır. Yalan atan insan gözlerini kaçırır derler. Aslında bu kısmen doğru kısmen yanlış bir sözdür. Aslında yalan atan bir insan "geçmişle" ilgili bir yalan atarken aşağıya doğru göz bebeklerini getirirse bu bir iç diyalog oluşturduğunun belirtisidir. İç diyalog ise büyük ihtimalle o konu üzerinde bir yalan bulma amaçlı oluşmuş olacaktır.

Eller


  Konuşurken beden dili önemlidir evet ama doğru şekilde kullanılmalıdır. Genellikle yalan atan insanlar istemsizce bunları yanlış kullanırlar. Çünkü o an onlar için stresli geçmektedir. Ve o stresle kan parmak uçlarına uçları, burun ucu, ve dudak gibi hassas olan yerlere hücum eder. Bu hücum sonrası ise o bölgelerde karıncalanma benzeri uyuşmalar oluşur. Kişi de bunları kaşımak amacıyla ellerini bu bölgeye koyarlar ve hafif bir kaşıma hareketinde bulunurlar. Bir ihtimal ellerini burunlarına da dayayabiliyorlar aklınızda olsun. Fakat unutulmaması gereken bir şey var eğer parmağını dudağının yakınına koyarsa bu size bir şey söylemek istediğinin belirtisidir.


Yorumlar

  1. Yazının başında "Muhtemelen buraya geldiyseniz hayatınızdaki bir kişiden şüphelenmiş ve gerçeğin peşine düşerek blogumuza geldiniz" demişsin yanıldın çünku yalan konuşan kişinin yalan söylediğini anlamaya çalışmaya gerek yok yalan söylediğini düşünüyorsaniz onu hayatınızdan çıkarın yazman gerektiğini düşündüğüm için geldim.. iyi bloglar kolay gelsin. Senide benim bloguna yorum yaparken gormek isterim see you..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

DİJİTAL İYİLİK NASIL YAPILIR?

DİJİTAL İYİLİK NASIL YAPILIR?   Evet sayın okuyucularım. Yazının başlığına bakarak Dan Brown 'un " Dijital Kale "sinden esinlendiğimi zannedebilirsiniz. Fakat alakası yok!   Diyorsunuz ki " özgürcüm hep iyilikten bahsediyorsun peki nasıl kolay iyilik yapabiliriz? ". İşte bu yazımda size dijital dünyada yani internetten de iyiliğin mümkün olduğunu anlatacağım...    Evet biliyorum blogumuzun konuları biraz değişik ve sönük olabilir ama hem özgün içerik hemde sizi düşündürücü içerikler yazmaya çalışıyorum. Lütfen sizde bize yorum yaparak destek olursanız çok memnun olurum.    Dünya yanıyor! Her yerde yıkım, cehalet ve katliam var. Sanmayın sadece bu yüzyılda oluyor bunlar. Bu durum insan var olduğundan beri dünya üzerinde var. Fakat sadece bazı dönemlerde bu durum dizginlenmiş veya azaltılabilmiş. Bu dönemlerin ortak noktaları ise  Adalet Ahlak İyilik genel olarak bu 3 maddede birleşiyor. Ben genelde ahlaktan ve iyilikten çok bahsediyorum.

İKNA TEKNİKLERİ #2 | GÜVEN SAĞLAMA

İKNA TEKNİKLERİ #2 | GÜVEN SAĞLAMA   İkna teknikleri #1 yazısını yazdığımdan beri ikinci yazıyı isteyen çok oldu. Ben de sizin için yazıyı hazırladım. Sizin için teknikleri kısaca yazacağım. Kusurları İtiraf Zayıflıklarımızı karşı tarafa itiraf etmek karşı tarafta size karşı güven oluşturur bu teknik ilk filozoflardan beri uygulanmaktadır. Özellikle günümüzde insanların birbirlerine güvenleri kalmamışken bu hareket size karşı büyük bir avantaj sağlayacaktır. Paylaşma Potansiyel sorunlarından birinin çözümüne yardımcı olarak hedefinize duyduğunuz güveni gösterin. Bu onun sizinle beraber başka unsurlara karşı savaşmasını sağlar. Ortak Düşman Hiçbirşey, insanları ortak bir düşman kadar birbirine bağlayamaz. O yüzden ortak bir düşman bulun. Ve artık ona karşı omuz omuza savaşın! Saygı Hedefinize saygı duyun ve onu sıkıca anlamaya çalışın. Onu izlerken övülecek davranışlarını tespit edin. Ve onu küçük küçük övün bu övme büyük mesafeler atlamanıza yardımcı olac

BİR İNSANI NASIL TANIRIZ?

BİR İNSANI NASIL TANIRIZ?   Bu yazı da " bir insanı nasıl tanırız? " sorusunu siyasetçiler ve liderler üzerinden kısa bir yazıda cevaplamaya çalışacağım. Bu yazı basit ve kısa şekilde temel beden dili bilgileri üzerine olacaktır. Diğer devam yazılarımız da ise bu konuları derinlemesine inceleyeceğiz ve sizi sosyal hayatınızda insanları rahatça tanıyan, size karşı kötü amaçları bulunan insanları tespit etmek konusunda başarılı bir birey haline getireceğim.    İnsanlara sanırım iyilik yapabileceğim konulardan biri insanları nasıl tanırız sorusuna kişisel deneyimlerimle en doğru şekilde anlatmaya çalışmak olacaktır. Beden dili üzerine sanırım yaklaşık 5 yıldır yerli ve yabancı içerikleri okuyup insanlar üzerinde test ediyorum. Geçerli teknikleri not edip kendimi o yöntemlerle tekrar yaparak güçlendiriyorum. Eğer bir insana karşı ilk 10 saniyede psikolojik üstünlük elde ederseniz o kişi inançlarına zıt bir konuya bile iknâ edebilirsiniz. Bu yazının ikincisinde bir ins