Ana içeriğe atla

KİŞİSEL GELİŞMEK

            KİŞİSEL GELİŞMEK


    Yeni trendimiz kişisel gelişim kitapları. Çünkü vadettikleri çok havalı ve ilgi çekici. Genelde başlarında anlatılanlar hep aynı. Başta başarısızlık sonra başarı ve büyük bir eve taşınmak, güzel bir kadınla birlikte olmak, lüks hayat yaşamak. Fakat bu bir yalandır! İnsan kendini geliştirebilir evet ama beraberinde çevresini de geliştirir. Yada çevresi onu geliştirir. İnsan ve çevre sürekli iç içedir. İnsan toplumsal varlıktır çünkü. Tek başına geçirdiği vakit sınırlıdır.

    Bu kişisel gelişim yalanının reklamların yalanlarıyla birebir aynı. Meselâ bir marka diyor ki "Bu saati sadece karizmatik/güzel olanlar takar." Herkes koşa koşa saati almaya gidiyor. Neden olarak size çok basit bir cevap verebilirim. Kendilerinde olmayan özellikleri parayla yada herhangi bir ürünle elde edeceğini zannediyorlar.

    İhtiyacımız olan şey kıskançlık yapıp tek başımıza gelişmeye çalışmak değil. Toplum olarak gelişirsek kişisel olarak da gelişmiş olur ve daha hızlı yol kat etmiş oluruz. Ahlak seviyemiz, ekonomimiz, bilim seviyemizle tam bir çağdaş medeniyet seviyesini yakalayabiliriz. Bencillik temel dürtülerimizdendir. Fakat Tanrı insanı toplum içinde yarattı. Adem'in bile yalnızlığı fazla sürmedi.

    Birde son bir kaç yıldır kişisel gelişim kitaplarının önüne "kuantum" yazma modası çıktı. Kuantumun hiçbir şeyini bilmeyen sözde kişisel gelişim uzmanları kuantumla bunu yapıyorlarmış. Tabi kitapları almaya çalışan çok... Fakat sonuç fiyasko! Zaten kişisel gelişimi yada kendine birşeyler katmayı bir kitap sayesinde yapmaya çalışan insanın akli dengesi pek yerinde değildir. Gelişmek bir süreçtir. Tek bir anda olmaz. Değişmek o anda olur. Kısa süreli değişimlerle hiçbirşey elde edemezsiniz. Değişimleriniz uzun süreli olursa bu gelişim olur. Eğer hayata karşı pek bir tecrübeniz de yoksa okuduğunuz çoğu teknik elinizde patlayacaktır. Çünkü burada romanlardaki romantiklik yok. Hayat fazlasıyla acımasız bir habitat! 

Yorumlar