Ana içeriğe atla

BARNABAS İNCİLİ




    Barnabas İncili'ni bu gün burda anlatmamın amacı bir önceki yazımla (ÖLÜ DENİZ YAZMALARI ) aynı konuyu anlatmak istediğim için. Yani insanların Hristiyanlık adı altında kullanılmalarını anlatmak istiyorum sizlere. Hristiyanlığın insanlara karşı pek çok bariz yalan kısmı vardır. Bu yanlışları onların gözüne sokan belgeleri her geçen gün kasten ortadan kaldırmışlardır.
Daha önceki yazımızdaki gibi size yine doğrunun kanıtı olan bir belgeyi anlatacağım.

    Türkiye'deki insanların çoğu böyle bir incilin adını ilk defa Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle birlikte duydu. Ölümünün daha doğrusu öldürülmesinin sebebinin bu incili gördüğü için bir suikast düzenlendiği iddiasıyla popülerlik kazandı. Bu olaya kadar ülkemizdeki insanların çoğu kaç farklı incil olduğunu bile merak etmedi. Ben size söyleyeyim şu anda Hristiyanların elin de Luka, Matta, Yuhanna ve Markos isimli kişiler tarafından yazılmış 4 incil bulunmaktadır ve hiçbiri birbirini tutmaz.

BARNABAS KİMDİR?

   Barnabas İsa'nın öğrencisidir. Kıbrıs doğumlu olduğu söylenmektedir. İsa'nın dinine inanmadan önce Yahudi'ydi. Barnabas onun ismi değil lakabıydı. Havariler İsa'nın onu çok sevmesi nedeniyle ona "iyiliğe teşvik eden" anlamında Barnabas dediler. İsa'dan sonra Hristiyanlık bozulmaya başlayınca buna karşı çıkan Barnabas İsa'dan dinlediklerini, öğrendiklerini ve İsa'nın yaptıklarını bir incilde toplamıştır. Ve buna Barnabas İncili denir. İtalyanca ve İspanyolca iki çevirisi olduğu iddia edilse de asıl el yazması Aramice (İsa'nın konuştuğu dil) olduğu bilinmektedir.
  

BARNABAS İNCİLİNİN ÖNEMİ NEDİR?

    Milattan sonra 325 yılında Roma İmparatorluğu'nun baskıları İznik Konseyi'nin toplanmasına neden oldu. Burada 2048 papaz bulunuyordu ve Hristiyanlık dünyasındaki karmaşayı sonlandırma amaçlı toplanmışlardı. Burada Pavlus'un teslis(baba, oğul, kutsal ruh) inancı kabul edildi fakat İskenderiye'li rahip Arius'un devam eden tek Tanrı inancı İmparatorluğun güvenliği amacıyla rededildi. Bu konseyde yüzlerce incil yasaklandı. Bu inciller arasında Barnabas İncili de bulunuyordu.

   Peki neden yasaklandı? diye sorabileceğinizi düşünerek şu açıklamayı yapmayı istiyorum. Kabul edilen Pavlus zihniyeti gereği teslis inancı bu incilde geçmez. İsa'dan sonra başka peygamber geleceğini haber veriyor ve İsa'nın "Tanrı'nın Oğlu" olduğunu söylemiyordu. Yani onların kabul ettiklerinin tam tersiydi. Ayrıca Barnabas İncili çarmıha gerilenin İsa değil, ona ihanet eden havari Yahudanın öldüğünü söyler. Aynı kur'andaki gibi.
  Yukarıda görmüş olduğunuz resim Hz.Muhammedin doğumundan 75 yıl önce milattan sonra 496 yılında Roma Katolik Kilisesi tarafından yayınlanmıştır ve lanetli(!) olarak belirtilen incilleri taşıyanların afaroz(dinden çıkartılmak) edileceğini yazmaktadır. Vatikan böyle bir incil olduğunu kabul eder fakat ellerindeki inancın yalan olduğunu ortaya çıkarmamak için içeriğini rededer. İnternette barnabas incili diye yazan metinler bulabilirsiniz fakat bunlar gerçeği yansıtmamaktadır.
   
Not: Atatürk Üniversitesi Arşivi'nden Barnabas İncilinde Hz. Muhammed üzerine yapılmış araştırmanın linkini de ekliyorum. Buyrun link.

Yorumlar