Ana içeriğe atla

SİHİRLİ DEĞNEK: KELİMELER


Kendinizi mutlu etmeniz için lügatınıza yeni kelimeler eklemenizi isteyeceğim bugün sizden. Önce kendinize karşı kullanmayı öğreneceksiniz bu kelimeleri. Kendinizi kendinizle mutlu edeceksiniz. Sonra zaten diğer insanlara bu kelimeleri söylemenize bile gerek kalmayacak çünkü siz değişeceksiniz dolayısıyla dünyanızda değişecek. Nedir bu sihirli sözcükler? 
Beraber keşfedeceğiz. Bizi mutsuz eden şeylerden başlayalım. Birine "hayır" diyememek, aslında hiçte sevmediğimiz işlerde saatlerce kafa yormak zorunda kalmak, ait olmadığımız yerlerde ait olmadığımız kişiliklerimizi kendimize ağırlık haline getirmek veya en vahimi ne istediğimizi bilmemek. Bunlar başlıca mutsuzluk sebeplerimiz. Şimdi bu verilen örneklerin hepsini tek tek kelimelendirelim; "hayır", "yapamam/yapmak istemiyorum", "bu ben değilim" ve "bunu istiyorum".  Kendimize samimi olarak, kişiliğimizle aramızdaki engelleri kaldırarak kabullenelim bu kelimeleri. Mesela yapmak istemediğimiz bir iş için "hayır" kelimesini kullanmayı sevelim, birilerinin hatırına yaşamaktan vazgeçelim. 



Herkes neyi iyi yaptığımızı bilmeden elimize aldığımız her işte bizi gereksiz ve korkunç şekilde cesaretlendirdi. Aslında resim çizmekte yetenekli olan bir çocuk kötü yazılar yazdı. Bizler yazı yazan insanları severiz değil mi? O çocuğa asla yazma yeteneğinin olmadığını söylemedik veya diğer yetenkelerini araştırmadık. Eline kalem alan herkesi yazması konusunda yüreklendirdik. Belki de bu şekilde nice yeteneklerin katili olduk veya bu cesaretlendirme abidelerinin kurbanları... Yapamadığınız şeyleri kabullenin. Kendimizi daima iyi ve mükemmel görmek gelişmemizdeki en büyük engellerden biri belkide. Peki bizi tanımadan her işi yapabileceğimizi söyleyen lafta dostlarımızı ne yapacağız? Aranıza mesafeler koyun. Bazen dostlarınızın acı şeyler söylemesi gerekir bunu asla unutmayın. Herkesten önce kendinizi öğrenin. Kusurlarınızla kendinizi sevin. Ait olduğunuzu hissettiğiniz yerlerde kenidinize şunları tekrarlayın "işte ben buyum".



Yeni kelimelerimiz aslında kendimizi tanırken en çok kullandığımız kelimeler. Bunların bizi mutlu edeceğini vaadetmiştim sizlere. Nasıl mı? İnsan kendini tanıdığı kadar mutludur...

Yorumlar