Ana içeriğe atla

TIRTILDAN KELEBEĞE: DEĞİŞİM



Kendinizde bir takım kusurları fark ediyor veya kendinizi bazı konularda yetersiz görüyorsanız olabileceğiniz en doğru yoldasınız. Ama bu değişim için elbetteki yeterli değil. 



İnsanın kendini kabullenmesi yeri geldiğinde hatalarını görmesi ve bunları kişiliğine itiraf etmesi gerekir. Bu değişmek için yapılacak ilk adımdır. İkinci adımsa ataletten kurtulmak ve değişim için harekete geçmektir. Kendinizi hangi durumlarda hangi davranışlarla beğenmediğinizin farkına varın ve tüm cesaretinizi toplayıp tabularınızı yıkın. Değişmek daha doğrusu yanlışları görerek değişmek sancılı bir süreçtir. Sizi destekleyen insanları kendinize daha yakın tutun. Bunun yanı sıra siz de kendinizi destekleyin. 



Değiştirilmesi istenilen huylar" göreceli bir kavramdır. Toplumdan topluma değişmesini bırakın insandan insana bile değişebilir. Bu yüzden kendi doğru ve yanlışlarımızı belirlemek bunların farkına varmak yeri geldiğinde etraftaki tabu yüklü insanları görmezden gelmek sürecimizi kolaylaştıracaktır. 




İstenilen yönde değişmek bazen hiçbir işe yaramayabilir hatta belki de sizi daha büyük kaoslara sürükler. Bu korkulacak bir durum değildir aksine yeni bir değişim sürecinin habercisidir. İnsanlar olarak bu yüzyılın çıkmazından sadece bir değişim evresiyle kurtulmayı beklemek absürt olurdu zaten. Cesaret kalkanlarınızı alın yanınıza dostlarım ve gelecek için değişmeye başlayın.

Yorumlar