Ana içeriğe atla

EVANGELİST NEDİR VE NE YAPARLAR?

EVANGELİST NEDİR VE NE YAPARLAR?

   Dün akşam bir televizyon programında bir kelimeden çok bahsedildi. Bilirsiniz sözde aydın olan insanlarımızın bazıları halkın bilmediği kelimeleri telaffuz etmeyi severler. Çünkü kendilerinde açığı yabancı kelimelerle bilgili gibi göstererek kapatmaya çalışırlar. Bu konuda Montaigne "Ben Paris sokaklarında konuşulan dili tercih ederim." der. Asıl aydınlık halkı aydınlatarak olmalı ve onlara gerçeği anlatarak gösterilmeli. Ülkemizde gerçek aydın sayısı pek az maalesef. İşte sözde aydınların ve komplo teorisyenlerinin çokça kullandığı bir kelimeyi bu gün sizlere anlatmak istiyorum.

   ABD politikasında bazı dönemler neden her koşul ve şartta İsrail'e destek çıkıldığını düşündünüz mü hiç? İşte bu konuyu güzelce açıklayan bir kelime var "evangelist" . Aslında bu protestanlık altında yer alan bir mezhep. Kökeni Yunanca olan bu kelime "iyiliği vaaz eden" anlamına gelir basitçe. Evangelistler Eski Ahit'e inanırlar ve Eski Ahit 39 kitaptan oluşur bunun 5 tanesi Tevratı tamamlar. Köken olarak Marthin Luther'in Evangelist Protestan Hareketi Klisesi'ne dayanan bu isim. Bu mezhebin oluşmasına neden olmuştur. Başlıca özellikleri kaderci olmalarıdır. Kaderin önceden Tanrı tarafından yazıldığına ve bunun değişmeyeceğine inanırlar. Fakat kaderin hızlandırılabileceğini düşünürler. Hatta bu amaçta Yahudilerle iş yapılması gerektiğine inanıyorlar. İki dine mensup olanların da ortak bir inancı var mesih düşüncesi. Fakat Hristiyanlar mesih olarak İsa'yı görürken, Yahudilerde bu belli değildir. Kıyamet yaklaştığında onlara Tanrı tarafından gelecek mesihi bekliyorlar.

   Evangelistlerde de Müslümanlarda ve Yahudilerde olduğu gibi kıyamet inancı vardır. Hatta Yuhanna'nın bununla ilgili kitabı vardır. Yahudilerle iş birliği yapmalarının nedeni ise onların kıyamet için seçilmiş olduklarını düşünmesidir. Çünkü kıyametten önce bir dizi olayların ve savaşların gerçekleşeceğine inanırlar. Hedefleri kıyameti gerçekleştirmek kısacası. Bu yolda ise Yahudilerin "Vadedilmiş Topraklar" topraklar denilen geniş bi alana hakim olması gerekiyor. Orta Doğu'nun tabiri caizse talan edilmesi sebeplerinden biri ise tam da budur. Peki ya tanınmış insanlardan evangelist olanlar var mı? Tabiki var.

  • Baba Bush
  • Baba Bush
  • Ronald Reagan
Bunlardan sadece bir kaçıdır.

   Kıyamet senaryosunu daha hızlı gerçekleştirmek amaçlı Dünya'da her yıl milyonlarca insanın ölmesine sebep olan inanç bu. Sizi böyle bir şeyle tanıştırmak istemezdim ama böyle bir Dünya'da bilgi üstünlük sağlar. Bilmeden savaş olmaz. Eğer ülkemizin başına bir işler gelmeye başladıysa anlayın ki o olayın senaristlerinden biri mutlaka Evangelistlerdir. 

  Umarım bu kısa yazımda size "evangelist nedir?" sorusunun cevabını verebilmişimdir...

Yorumlar