Ana içeriğe atla

MUAMMER KADDAFİ VE GERÇEKLER



 MUAMMER KADDAFİ VE GERÇEKLER




   Bu gün size anlatacağım kişi daha önce ülkemizde halkına işkence yapıyor diye anlatıldı. Fakat Kıbrıs Harekatı döneminde ülkemiz için yaptıklarını ve Türkleri ne kadar sevdiğini kimse anlatmadı. Bu günlerde herkes bilmeden birşeylere inanmaya başlıyor. Bu konuda Celal Şengör " İkinci el bilgi en tehlikeli şeydir." der. Ve artık halkımız öyle bir seviyeye gelmiş bulunmakta ki sadece duyduklarıyla düşünür olmuş âdeta. Şimdi size sözde halkı tarafından öldürülen bir lideri anlatacağım. Onun "Muammer KADDAFİ".

  1974 yılında TSK'nın adaya başarılı harekatından sonra Yunan-Türk Savaşı riskiyle Türkiye'nin silah eksiği önemsenmiş. Ve İran'dan silah istenmiştir fakat iran ufak tefek malzemeler göndererek bizi başından savmıştır. Fakat böyle bir dönemde Libya Hükümeti kapatılan Amerikan Üssü'nde kalan tüm silahları 4 uçakla Türkiye'ye göndermiştir. 

    Ayrıca Deniz Baykal'ı bizzat ağırlamış ve ondan Kıbrıs Harekatı'nı dinlemiştir.

  Türkiye ikinci bir silah sevkiatı istedi fakat parasını da vereceklerini söyledi. Libya Genel Kurmay Başkan'ı "Sizden para almayız. Depolarda ne kadar silah ve malzeme varsa hemen gönderelim." diyerek cevabı vermiştir. Ve nitekim öyle de oldu.

  Halkına eziyet ettiği söylenen ve dış destekli isyanlarla Kaddafi 20 Ekim 2011 yılında öldürülmüştür. Fakat onun döneminde size yaşam standartlarını şöyle maddelerle anlatayım.

  • Libya'da elektrik, doğal gaz ve su ücretsizdi.
  • Vatandaşlarına 0 faizle kredi veriyordu.
  • Öğrencilere gördükleri eğitime göre ücret veriyordu.
  • Tüm üniversite mezunlarına iş bulana kadar maaş bağlanıyordu.
  • Evlenen çiftlere bedelsiz olarak konut veriliyordu.
  • Dünya'da borçsuz olan tek ülkeydi.
  • Petrol gelirlerinin %90'ı Libya halkına gidiyordu.
  • Son bombalama olaylarına kadar ülkede evsiz yoktu.
Sizce bu adam halkına zulüm mü ediyordu? yoksa gerçekten bir lider olduğu için mi öldürüldü? Bence böyle peki ya sence?


Yorumlar