Ana içeriğe atla

SATIN ALMAK



     Modern yaşamın insanlara kattığı en büyük sorunlardan biri de bence düşünmemek. Yaşarken, gezerken, ve okurken düşünmüyoruz artık. Kısırlaşmış anlayışlar oluşturmamıza neden oluyor bu sorun. Bu günün sorununa çözüm bulmuyoruz sırf bizi ilgilendirmiyor diye. Hayal etmekten uzağız yada hayal ettiğimiz şeyler de nesnelere sahip olma üzerine sadece. Ne kadar aşağılayıcı değil mi?

   Satın alırken de düşünmüyoruz artık. Çünkü satın alırken para verdiğimizi düşünüyoruz. Peki ya sende mi öyle düşünüyorsun? Patronların senin yeteneklerine ve zamanına para öder. Kimse boşuna para ödemez iş dünyasında. Modern yaşamın temel düzeni sizin yaşamınızı satın almak üzerinedir. Fahişeleri bu gün ayıplarız belki ama bizim yaptığımızın hiçbir farkı yok, o da bizim gibi hayatını satıyor. 

   Benim gibi genç arkadaşlarımı görüyorum. Sürekli bir para harcama hevesi içindeler. İnsan hayatından sattığı zamanla egosunu tatmin eder mi hiç? Genç kardeşlerim hiç düşünmüyorlar genelde. Harcadıkları para annesinin veya babasının ömrü aslında fakat o sadece kendi hazzı için bunu dağıtıyor. Ne garip değil mi? Bize önce acı çektirip sonra da yalancı hazlar satıyorlar.

  Peki ya neden böyle oluyor ?
Erdem, insanın kendisiyle yetinmesidir. Ne gösterişe başvurur, ne de gereksiz lafa. Kendi kendine yeten insanın yalancı hazlar satın almaya ve bunların peşinden gitmeye ihtiyacı yoktur. İşte, önce erdemli insanları tükettiler dünya üzerinde şimdi de düşüneni tüketiyorlar. Siz siz olun birşey satın almadan önce elinizdeki paranın anne ve babanızın ömründen bir parça olduğunu unutmayın. Çünkü onları önce siz öldürüyor olacaksınız!

Yorumlar