Ana içeriğe atla

İKNA TEKNİKLERİ #3

İKNA TEKNİKLERİ #3


Evet yine ikna teknikleri serisiyle devam ediyoruz. İkinci yazıyı sabah yayınlamama rağmen serinin devamını isteyen çok olduğu için hemen üçüncü yazıyı yayımlamaya karar verdim. O zaman hemen başlayalım.

Dinleyin

Karşınızdaki kişi birşey anlatırken sanki dünyanın en önemli konusuymuş gibi dinleyin, ilgi gösterin ve heycanlanın. Bu karşı tarafa istemsiz bir samimiyet oluşturacaktır. Dinlerken göz kontağı kurmaya dikkat edin. Bu sayede hedefiniz kendisini sizi dinlemeye mecbur hissedecek ve ilgi gösterecektir.

Onay İste

Başarılı ilişki gerçek anlamda burada başlar. Aslında çoğu kişi temelleri iyi atar ama onay noktasını göz ardı eder yada gerekli önemi vermez. Fakat onay istemek karşınızdaki kişinin sizin için önemli olduğunu hissettirmektir. Ona önemli olduğunu hissettirdiğinizde gerisini halletmek daha da kolay olacaktır.

Enderlik Hissi

İstediğimiz herhangi birşeyin az kaldığı veya az bulunduğu gibi seçenekler ortaya çıktığında o şey istemsizce bizim için daha değerli olur ve daha da çok elde etme isteğimiz ortaya çıkar. İşte sıra bu hissi karşımızdaki kişiye hissettirmekte. Peki bu nasıl olacak? Kendinizi asla ama asla övmeyin bu konuda. Bunu davranışlarınızla göstermeniz gerekli. Bu bulunduğunuz ortamda farklılık yaratacak ve enderlik hissini karşımızdaki kişide oluşturmaya yarar.

Dostluk Oluşturma

Dostluğun temellerini atan şey benzerliktir. Bize benzeyen insanlarla çabuk kaynaşır, iyi anlaşır ve samimiyeti çabuk kurarız. Evet dostluk oluşturma noktasında benzer giyinme gibi durumlara girmeye gerek yoktur. Basit şekilde onunla ilgili benzer yanlarımızı ortaya çıkarmanız fazlasıyla yeterli olacaktır.

Birlikte Bir Bütünlük

Grup olmak iki kişi bile olsa güç verir. Fakat bu grupta en güçlü olan aklın yönetimini alır. Yani kararları verir. Bunu uygulamak için size "Düşünce Bulaştırma" yöntemini anlatacağım.
Örnekle başlayalım. Bir stadyum dolusu insan var ve bir taraftar sahaya şişe attı. Ne olur? Evet doğru cevap diğerleri de atmaya başlarlar. Çünkü bu onlar için bir suç olmaktan çıkmıştır. Bir İtalyan atasözü "Bir yerde herkes suç işliyorsa orada suçlu hiç kimse yoktur" der. Aynen bunun gibi her hareketinizi onu tetiklemek için kullanın.

Zıtlıkları Kullan

Bakın bu başlık gerçekten önemlidir. Çünkü eğer birşey satma gibi bir amacınız varsa bu başlık kesinlikle işinize yarayacaktır. Size kısa bir örnek bir anlatmak istiyorum. Bir izci kız kapı kapı dolaşıp "İzci kızlara 30 bin dolar bağış yapar mısınız?" diye soruyormuş. Tabiki herkes "Hayır" cevabını verince kız "O zaman bir kutu kurabiyemizi satın alın." diyormuş. Ve bu kız binlerce dolar bağışı aynen böyle toplamış. Hatta Amerika'da bir yemek programında kız kendisi anlatmıştı bunu. Bu taktiği değiştirerek ister kişisel ilişkinizde isterseniz pazarlamada kullanın. Çünkü her zaman işe yarar.

Yorumlar